top of page

Uitnodiging: denk mee over ondernemen, sport en cultuur in Entree


Projectteam Entree nodigt je van harte uit om mee te denken over de ontwikkeling van de nieuwe Zoetermeerse wijk Entree. Op 16 oktober in Club Entree gaan ze graag met je in gesprek over hoe we van Entree een fijne plek kunnen maken om te ondernemen, sport te beoefenen en hoe cultuur een plek kan krijgen in de wijk. Maar ook zorgpartijen maken een belangrijk onderdeel uit om mee te denken over Entree. Er wordt al gewerkt aan een innovatief Gezondheidsforum in Entree.


Tijdens deze middag nodigt het projectteam Entree je uit om samen door een ondernemerslens naar de ontwikkeling van Entree te kijken. Wat hebben jullie nodig om een onderneming of vereniging of praktijk te vestigen in Entree? Welke kansen en risico’s zien jullie? Waar zijn er verbindingen te leggen tussen jullie als partijen?


Het voortraject De nieuwe stadswijk Entree wordt ontwikkeld. Hiervoor heeft in 2019 een uitgebreid participatietraject plaatsgevonden. Toen hebben Zoetermeerders mee kunnen denken over de invulling van het gebied. Op 29 oktober 2019 is het eindverslag door het college vastgesteld.


In de tussentijd is er veel gebeurd. Het te kort aan woningen in Zoetermeer en de regio is verder toegenomen. Door het wegvallen van een deel van het kantorenprogramma en het toevoegen van het Abdissenbos (deelgebied West 8) aan het plangebied, ontstaat er ruimte om meer woningen en aanvullende voorzieningen mogelijk te maken. In juli 2024 heeft de gemeenteraad een besluit genomen om te werken naar een andere verdeling van wonen, werken en voorzieningen in Entree.

Delen zijn hetzelfde gebleven, maar de wijzigingen zijn zo belangrijk om hierover met jou in gesprek te gaan. Daarom nodigt de gemeente Zoetermeer jou uit om mee te denken! Hoe maken we van Entree een fijne plek om te wonen, werken en te verblijven?


Heb jij een idee voor Entree?

Deze bijeenkomst is hier onderdeel van. Het projectteam Entree gaat met ondernemers in gesprek over wat er nog nodig is om te komen tot een goede mix van bedrijven, voorzieningen en andere functies in het gebied. De bijeenkomst bestaat uit twee rondes. Meld je aan voor de ronde die jou het beste uitkomt.


Datum: 16 oktober

Tijd: ronde één 14:30 – 15:30 en ronde twee 15:30 – 17:00

Locatie: Club Entree, Boerhaavelaan 11-33


Meld je aan zodat de organisatie een idee heeft van het aantal deelnemers. Aanmelden kan via de website www.entreezoetermeer.nl

Comments


bottom of page